TopFrontDetailSM

Entry Fountain

A local esthetics school recently commissioned a fountain to complement their entry. Both students and patrons are now greeted by the soothing sounds of falling water. A palette of concrete and steel compliment the modern style of the company‚Äôs branding. Three small basins pour into the main pool from varying heights and volumes. The water …

Greenhouse01sm

Greenhouse Design

The concept behind this custom greenhouse is to maximize available light for plants while expressing an intriguing aesthetic. The south-facing wall slants upward to capture as much of the suns life-giving rays as possible. The movable panels slide up and down and also flip out at the bottom for adjustable ventilation. The east and west …

FullWithChairs21

Brick Patio and Fire Pit

This project re-used brick from the dilapidated and broken existing patio on site. This design solution not only proved to be sustainable and very economical, but highly aesthetic as well. Where once was cracked and overgrown unused space, now is an inviting warm spot to enjoy the evening with friends. Completed with Kingbird Design.

FrontWithTomClearSM-590x447

Barbecue and Smoker

Kingbird designed and built this brick cooking center for a family who loves cooking outside their rustic cabin in Big Cottonwood Canyon. It features a large, adjustable charcoal grilling area at a comfortable height. However, the main feature is the enclosed smoking chamber, with adjustable racks and fire box to accommodate perfect smoking conditions. With …

PergolaDetailSM

Outdoor Living-room

An outdoor living-room was created with a new deck and pergola next to the front door of our clients home. The new space in conjunction with the newly designed yard has created a much more livable space and completely transformed the front of the home, greatly increasing the curb appeal. Completed with Kingbird Design.

UpDetailSM

Entry Pergola

How do you visually define a hidden entrance? The client continually had problems with people not being able to find their front door, as it was not a front door, but a side door, and fairly well hidden from the street. Our solution was to create a pergola and screen that not only created a …

Christiensen Counter3

Concrete Tops II

These 2 1/2 inch concrete countertops replaced laminate tops that hadn’t been updated since around 1950. This historic home was begging for some contemporary counters that not only meshed with the existing space but added a sense of unique permanence. The historic lines of the existing cabinets were mirrored in the control joints of the …

DrainboardWEB

Modern Polished Concrete Tops

The modern spec home occupied by our client called for a fresh upgrade. We replaced the boring laminate countertops with these two and a half inch polished concrete counters. A black granite slab was inlaid into the island counter for pastry and candy preparation. The main counter was poured with a diagonal control-joint to add …

walllines2

AIA Utah Sustainable Education Wall

Display contributed to AIA Utah being awarded a Merit Award from the 2009 Utah Sustainable Design Excellence Awards. Four-person design team; personally responsible for overall layout and installation. Completed with GSBS Architects.

trellace

Tri-Pergola

This small space called for a pergola that had more flare than the average catalog piece. Its unique angles provide an upward visual motion. The structure makes the sitting area it frames more comfortable and more interesting.